McLaren krijgt levenslijn van 150 miljoen pond van ‘National Bank of Bahrain’

29 juni 2020 — McLaren-baas Zak Brown verzekerde ons enkele dagen geleden al dat de financiële problemen van McLaren achter de rug zijn en nu weten we ook waarom. De 'National Bank of Bahrain' heeft McLaren immers een lening van 150 miljoen Britse pond gegeven.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

De voorbije weken doken er meermaals onheilspellende berichten op over financiële problemen bij McLaren. Die problemen komen er door de coronacrisis en het feit dat de verkoop van McLaren-straatwagens volledig is ingestort. Daarnaast mist het McLaren F1 team dan weer heel wat inkomsten door het wegvallen van F1-races.

De Britse sportwagenfabrikant was dan ook dringend op zoek naar geld en het was daarvoor tot veel bereid. McLaren wou immers haar McLaren Technology Center en een collectie historische sportwagens in pand geven maar dat stootte dan weer op weerstand van obligatiehouders van McLaren.

McLaren spande een rechtszaak aan om de blokkade van haar gebouwen en historische sportwagencollectie op te heffen. De zaak zal reeds op 2 juli bij hoogdringendheid gevoerd worden. Indien er tegen 17 juli aanstaande geen 280 miljoen Britse pond gevonden wordt dreigt McLaren naar eigen zeggen failliet te gaan.

Uiteindelijk heeft McLaren nu echter alvast een lening van 150 miljoen Britse pond van de ‘National Bank of Bahrain’ gekregen. Daarmee moeten de meest acute financiële problemen verholpen worden.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België