“McLaren laat Vandoorne niet gaan”

06 februari 2016 — Stoffel Vandoorne zou McLaren nooit mogen verlaten hebben om de plaats van Pastor Maldonado in te nemen bij Renault, dat meldt 'racing director' bij Renault Frédéric Vasseur.

image
Vasseur maakte bekend dat het niet mogelijk was voor Renault om Stoffel Vandoorne weg te kapen bij McLaren. De jonge Vlaming maakt immers deel uit van het opleidingsprogramma van McLaren en is komend seizoen test- en reserverijder bij het team.

Renault en meer bepaald Frédéric Vasseur hebben zeker gedacht aan Vandoorne, die actief was in de World Series by Renault, om Pastor Maldonado te vervangen bij Renault. Maar McLaren houdt zijn poot stijf om het Belgische talent bij het team te houden.

“Er is nooit contact geweest met hen”, verklaart Vandoorne. “Ik sta onder contract bij McLaren. Ik heb vertrouwen in dit team en ik wil hier graag blijven. Hopelijk staat er mij een mooie toekomst te wachten bij McLaren.”

Stoffel Vandoorne won vorig seizoen op dominante wijze het GP2-kampioenschap bij het door Vasseur geleide ART Grand Prix team. Logisch dus dat Vasseur Stoffel Vandoorne graag achter het stuur zag van een Renault bolide. Vasseur laat weten dat ze Vandoorne graag voor een seizoen hadden gehuurd om naast Jolyon Palmer te rijden, maar dat McLaren dat niet toelaat.

“We moesten snel het idee vergeten dat we Vandoorne konden huren”, vertelt Vasseur tegenover ‘La Dernière Heure’. “Stoffel heeft daar een contract en McLaren laat hem absoluut niet gaan. We moesten dus op zoek gaan naar een rijder die wel beschikbaar was en dat werd Kevin Magnussen.”


Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: RenaultStoffel VandoorneMcLaren

Speel mee met het Grand Prix de Monaco Spel 2018. Win minimaal 400 Euro aan prijzen! ​

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië