McLaren laat Vandoorne testen tijdens F1-test in Bahrein

14 april 2017 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne krijgt van McLaren de kans om tijdens de tweedaagse F1-test in de week na de GP van Bahrein bijkomende F1-ervaring op te doen.


Stoffel Vandoorne en Oliver Turvey zijn door McLaren geselecteerd om deel te nemen aan de eerste zogenaamde in-season F1-test op het Bahrain International Circuit. Die test gaat daags na de GP van Bahrein van start.

Tijdens de zogenaamde in-season tests moet er tijdens minstens twee van de in totaal vier testdagen een ‘onervaren’ rijder achter het stuur van de wagen kruipen. Het is opmerkelijk dat McLaren voor de ondertussen 30-jarige Oliver Turvey kiest. Turvey kwam nog geen enkele keer aan de start van een F1-race en komt daardoor ondanks zijn leeftijd toch in aanmerking om te testen voor McLaren.

McLaren slaat Nyck de Vries (22) en Nobuharu Matsushita (23), twee jonge talenten uit haar talentenprogramma, dus over. Bij de vaste rijders kreeg onze landgenoot Stoffel Vandoorne de voorkeur ten aanzien van Fernando Alonso.

Vandoorne kan op die manier bijkomende ervaring opdoen met de F1-bolide van McLaren en dit op een circuit waarop hij vorig jaar ook al in een F1-bolide gereden heeft. Vorig jaar maakte Vandoorne immers op het Bahrain International Circuit zijn F1-debuut tijdens de GP van Bahrein.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België