McLaren: “Lando Norris klaarstomen voor de Formule 1”

06 november 2017 — McLaren-CEO Zak Brown is verheugd dat bij met Lando Norris opnieuw een erg jonge en talentvolle rijder een stap richting de Formule 1 kan laten zetten. Volgens Brown is dat dan ook het uiteindelijke doel: Lando Norris aan een racezitje in de F1 helpen.


Het doet enigszins terugdenken aan wat McLaren de voorbije jaren over Stoffel Vandoorne zei. McLaren liet toen weten dat het Stoffel Vandoorne klaarstoomde voor een racezitje en nu laat Zak Brown een gelijkaardige boodschap weerklinken over de 17-jarige Lando Norris, al is Norris uiteraard veel jonger dan toen Stoffel Vandoorne in het talentenprogramma van McLaren werd opgenomen.

“Lando is een uitzonderlijk jong talent,” aldus McLaren-CEO Zak Brown. “De aankondiging van vandaag is geheel verdiend en onderstreept onze enorme waardering voor zijn mogelijkheden. Doordat hij vorig jaar de Formule Renault won, het behalen van de BRDC Young Driver Award, en vervolgens het tonen van zijn snelheid en consistentie in het Europees Formule 3-kampioenschap, heeft hij zichzelf een reputatie aangemeten als één van de beste opkomende rijders van zijn generatie en dat wereldwijd.”

“Zijn zomertest voor McLaren was ook indrukwekkend en bewees dat hij klaar is om de volgende stap te zetten. Wij van McLaren willen hem helpen om zijn doel te bereiken en dat is uiteraard de Formule 1,” besloot Brown.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: McLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België