McLaren: “Lando Norris krijgt de tijd om zich te ontwikkelen”

03 januari 2019 — De nog steeds maar 19-jarige Lando Norris wacht de zware taak om McLaren terug mee naar voor op de grid te krijgen. Volgens McLaren zal Norris echter de nodige tijd krijgen om zich bij de renstal verder te ontwikkelen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Lando Norris (@landonorris) op

In de junior-raceklassen presteerde Lando Norris erg sterk maar het zou de eerste rijder niet zijn die in de Formule 1 het plots een heel stuk moeilijker krijgt. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne is daar een mooi voorbeeld van. McLaren meent echter dat Norris de nodige tijd krijgt om zich verder te ontwikkelen.

“De Formule 1 kan een erg wrede omgeving zijn,” vertelde McLaren-baas Zak Brown tegenover ‘The Sun’. “We moeten de verwachtingen temperen en niet na amper drie races al een oordeel vellen. In de Formule 1 wordt dat maar al te vaak veel te snel gedaan.”

“Hij zal zeker en vast de tijd krijgen om zich te ontwikkelen. De Formule 1 is een omgeving waarin er enorm veel druk is en het eerste wat iemand in de Formule 1 dit is je vergelijken met je teamgenoot.”

En die teamgenoot dit jaar is Carlos Sainz. De Spanjaard komt over van Renault om bij McLaren zijn landgenoot Fernando Alonso op te volgen.

“We verwachten dat ze erg hard tegenover elkaar zullen racen, hard maar fair,” besloot Brown.

Hou het veilig: Shop online en steun F1journaal.be!!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België