McLaren: “Lando Norris zal in 2018 niet in de F1 racen”

10 september 2017 — McLaren laat weten dat de kans klein is dat het Lando Norris bij een ander team aan de slag laat gaan om hem te laten wennen aan de F1. De Britse renstal ziet in Norris namelijk hun ster voor de toekomst.


Tijdens de testdagen die volgden op de Grote Prijs van Hongarije maakte Lando Norris indruk in de McLaren. Door de onduidelijkheid die er heerst over de toekomst van Fernando Alonso gingen hier en daar al stemmen op dat de huidige leider in het Europese F3-kampioenschap wel eens vroeger dan verwacht zou mogen instappen bij McLaren ofwel bij een ander team klaargestoomd zou worden.

McLaren-CEO Zak Brown verwijst al die geruchten naar het rijk der fabelen en liet onlangs weten dat Norris geen F1 zal rijden in 2018. De Amerikaan ziet Norris liever nog wat rijpen in de F2 in plaats van hem overhaast in de F1 te laten debuteren.

“We hebben geen voorstellen gehad van F1-teams,” aldus Brown. “Het plan is om hem volgend jaar in de F2 te laten aantreden. Ik ben er vrijwel zeker van dat hij snel genoeg is maar we moeten er ons van vergewissen dat we niet overhaast te werk gaan.”

“Hij is onze ster voor de toekomst en op dit moment hebben we niet de behoefte om hem bij een ander team te stallen,” besluit Brown.

Terwijl McLaren er alles aan doet om Norris in de F2 onder dak te doen krijgen hebben ze al een ander talent in diezelfde reeks in de persoon van de jonge Nederlander Nyck de Vries. Het is echter nog niet duidelijk wat de toekomst voor hem brengt.

“Hij doet op dit moment veel simulator werk voor ons en hij doet dat enorm goed,” gaat Brown verder. “We hebben nog geen definitieve beslissing genomen over ons juniorprogramma voor volgend jaar. We hebben Norris aan ons verbonden en de Vries is al langer bij ons maar dat is iets waar Eric Boullier aan het werken is.”

“Volgende week hebben we een paar meetings over ons juniorprogramma en daar zal Eric uitleggen welke richting hij er mee uit wil.” 

Geschreven door Tom Schots

Speel mee met het Grand Prix van Oostenrijk Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België