logo
 

McLaren: “Logisch dat Red Bull en Toro Rosso boos zijn dat James Key voor ons komt werken”

29 juli 2018 — Volgens McLaren-baas Zak Brown is het compleet logisch dat men bij Toro Rosso en Red Bull aangedaan is door het feit dat James Key hen zal verlaten. De voorbije dagen was er een welles-nietesspelletje over de overstap van de technisch directeur van Toro Rosso naar McLaren.

Een bericht gedeeld door GH Sports (@ghsports123) op

“We hebben James Key aangetrokken en hij zal onze technisch directeur worden,” aldus Brown in Hongarije. “We hebben nog geen begindatum bepaald. Hij heeft momenteel uiteraard een overeenkomst met Toro Rosso, we respecteren zo’n contractuele situaties.”

“Het valt te begrijpen dat Toro Rosso en Red Bull boos zijn omdat ze zo’n geweldig talent als James Key verliezen. Hij is één van de beste technisch directeurs die in de pitlane rondlopen, we zijn dan ook erg blij dat hij in de toekomst voor ons zal werken.”

De voorbije dagen liet Toro Rosso echter verstaan dat James Key daadwerkelijk nog onder contract bij hen licht. Bij McLaren heeft men naar verluidt echter een plan op tafel liggen om de contractuele situatie van Key bij Toro Rosso op te lossen.

“Er zijn in de F1-wereld altijd opportuniteiten om situaties te veranderen. We hebben een plan,” aldus Brown. “We kenden overduidelijk zijn situatie en we voelen er ons goed bij om rondom die situatie te werken.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België