logo
 

McLaren maakt beslissing rijdersbezetting voor 2017 in september

17 juni 2016 — McLaren heeft besloten om pas in september bekend te maken wie er volgend seizoen voor McLaren zal rijden. De grote vraag is of Jenson Button bij het team blijft. Stoffel Vandoorne is de andere grote kanshebber voor het zitje.


De positie van Jenson Button kwam de laatste tijd onder druk te staan. Vorig jaar won Stoffel Vandoorne immers op dominante wijze het GP2-kampioenschap en ook dit jaar liet hij al van zich horen. Hij mocht in Bahrein Fernando Alonso vervangen en deed dat met verve.

McLaren staat dus voor een moeilijke keuze. Fernando Alonso heeft nog een contract bij het team uit Woking, dus kunnen we ervan uitgaan dat de Spanjaard zeker is van zijn zitje. De strijd gaat dus tussen de ervaren Jenson Button en de getalenteerde Stoffel Vandoorne om het laatste zitje. Tegenover Motorsport verklaarde Boullier dat ze pas in september zullen beslissen wie er naast Alonso zal rijden. “We willen dit jaar niet verpesten. Als we er vroeger over gaan praten, dan kan dat in het hoofd van de rijders kruipen.” McLaren moet wel haast maken. Anders kan het wel eens zijn dat Vandoorne het team verlaat.

Boullier is er in ieder geval nog niet uit welke rijder hij in zijn team wilt. “Aan de ene kant hebben we ervaring nodig, maar aan de andere kant ook vers bloed. Het hangt af van waar we ons bevinden in de herstructurering van het team.”

Volgens Boullier is de keuze geen groot probleem: “Het is geen enkel probleem. Ik heb de beste mogelijkheden die er zijn. Twee wereldkampioenen en de meest veelbelovende jonge rijder.”


Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: HondaFernando AlonsoJenson ButtonStoffel VandoorneMcLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België