“McLaren maakt zich geen zorgen over recente problemen met Renault-motor”

19 november 2017 — De voorbije raceweekends waren er verschillende problemen met de Renault-motor. Bij McLaren, dat vanaf volgend jaar met motoren van Renault zal rijden, maken ze zich echter geen zorgen.


“Nee, niet echt,” antwoordde Alonso op de vraag of het een bekommernis is dat er volgend jaar slechts drie motoren mogen gebruikt worden. “Renault heeft één van de beste motoren en de voorbije tien of twaalf jaar was het de succesvolste motorleverancier in de Formule 1. Ik heb dan ook niet de minste twijfels over 2018.”

De problemen met de Renault-motor deden zich de voorbije weken vooral voor bij Toro Rosso, wat Cyriel Abiteboul van Renault een ietwat ‘ongelukkige’ uitspraak ontlokte dat de motorproblemen waarschijnlijk aan Toro Rosso zelf lagen.

Het zorgde voor een relletje tussen Renault en Toro Rosso, maar net diezelfde veronderstelling doet Eric Boullier, de sportief directeur bij McLaren, besluiten dat McLaren zich geen zorgen moet maken over de Renault-motor in 2018.

“Het is voor één team dat problemen ondervindt,” aldus Boullier. “We maken ons geen zorgen over 2018. Renault bevindt zich nog niet op hetzelfde niveau als Mercedes maar ik denk wel dat ze de meeste problemen verholpen hebben,” aldus Boullier. “Er moet nog een grote stap vooruit gezet worden maar dat weten ze.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: RenaultMcLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België