McLaren maakt zich op voor een uitputtingsslag

30 juni 2019 — McLaren-teambaas Andreas Seidl gelooft dat de tropische temperaturen er voor zullen zorgen dat we ons mogen verwachten aan een incidentrijke GP van Oostenrijk.


Lando Norris mag de race aanvatten vanaf de vijfde plaats op de grid, dat is de beste prestatie sinds de derde plaats van Jenson Button in Oostenrijk 2016. Norris liet vandaag de zesde tijd optekenen maar door diverse gridstraffen van verschillende rijders vinden we hem morgen dus terug op de vijfde stek.

“Het was een goede kwalificatie,” aldus Norris. “We wisten dat het moeilijk zou worden en uiteindelijk bleek het nog closer te zijn dan op Paul Ricard.”

“Maar we mogen blij zijn om voor de tweede keer vanaf de vijfde plaats de race te kunnen starten. Het is een geweldige prestatie van het team, zowel hier als in Woking. Het is een goede startpositie, ik zal proberen om er een race van te maken zoals op Paul Ricard.”

“Het zal er vooral op aankomen om mijn startpositie te verzilveren en uit de problemen te blijven, dan zullen we wel zien waar we uitkomen.”

Door het feit dat Carlos Sainz sowieso van achteraan de grid moet starten kwam hij maar beperkt in actie tijdens de kwalificatie.

“We hebben Carlos opzettelijk geen snelle rondjes laten rijden in Q2 om de auto te sparen en er tegelijkertijd voor te zorgen dat we niet zouden doorstoten naar Q3. Dan zouden we immers geen vrije bandenkeuze hebben,” aldus teambaas Andreas Seidl.

“Er was weer een uitstekende prestatie van Lando, die net als op Paul Ricard vanaf de vijfde plaats zal starten.”

“Ik wil het team en de twee rijders feliciteren die vandaag twee foutloze sessies hebben afgewerkt in uitdagende hete omstandigheden.”

Seidl is het eens met Norris dat de warme omstandigheden wel eens roet in het eten zou kunnen gooien van bepaalde tegenstanders.

“Net zoals altijd houden we het hoofd naar beneden en blijven we gefocust want de punten worden pas morgen verdeeld.”

“We maken ons op voor een lange race in warme omstandigheden die waarschijnlijk zal zorgen voor verschillende incidenten. Ik denk dat we kunnen uitkijken naar een spannende race,” besluit de McLaren-teambaas.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België