McLaren maakt zich zorgen: oorzaak opgave Button nog niet gevonden

17 september 2012 — Bij McLaren tasten ze nog steeds in het duister met betrekking tot de opgave van Jenson Button.

Jenson Button reed tweede tijdens de GP van Italië toen zijn wagen er op het circuit van Monza plots mee ophield. Geen motor die het, zoals wel vaker, begeeft op Monza maar een probleem met de brandstof. Bij McLaren wisten ze redelijk snel dat het een probleem met de brandstof en meer bepaald de brandstofpomp was.

De oorzaak van het probleem met de brandstofpomp hebben ze bij McLaren, ondanks intensief en doorgedreven onderzoek, nog steeds niet gevonden en dat baart de renstal zorgen.

“Het is uiterst ongewoon dat we zoiets meemaken,” aldus Martin Whitmarsh tegenover Sky Sports F1. “We hebben ontdekt dat er nog voor zo’n vijftig kilogram in de brandstoftank was, maar de brandstof werd niet naar de motor gepompt.”

Bij McLaren vinden ze bijna steeds de oorzaak van een probleem dat zich heeft voorgedaan. Omdat de oorzaak van het probleem met de brandstofpomp tot nu toe niet is gevonden gaat McLaren een vervangingssysteem gebruiken in Singapore.

“Ik kan me niet herinneren dat we de voorbije jaren de achterliggende oorzaak van een probleem niet gevonden hebben,” voegt Whitmarsh er nog aan toe.

In principe zou de zoektocht naar de oorzaak niet al te ingrijpend moeten zijn aangezien het brandstofsysteem de voorbije jaren amper gewijzigd werd. Een reden extra waarom men zich bij McLaren naar verluidt zorgen maakt.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België