logo
 

McLaren min of meer tevreden na strategische zet

13 april 2013 — Jenson Button was na de kwalificaties de beste McLaren-coureur, Sergio Perez strandde in Q2. image

De Brit zette zijn MP4-28 op de achtste plaats. Hij kwam buiten op de mediumband, net als Sebastian Vettel, maar Button reed wel een tijd, waar Vettel dat niet deed. Button start bijgevolg voor de Duitser, en lijkt tevreden met het verloop van de kwalificaties.

Sportief directeur Sam Michael spreekt over een strategische zet van McLaren. “Uiteindelijk zijn we tevreden met de uitslag van de kwalificaties. De achtste plaats is natuurlijk niet wat je ambieert als McLaren zijnde. We zagen dat Sebastian Vettel buitenkwam op de mediumband, en hij was degene die we in de gaten hielden. In tegenstelling tot Vettel reed Jenson wel een tijd op de mediums, al was dat dan wel heel traag.” vertelt Michael tegen de BBC.

Button’s teamgenoot Sergio Perez haalde de derde kwalificatiesessie niet en eindigde op plaats twaalf, tussen beide Force India’s. Perez gaf gisteren echter al aan dat zijn zelfvertrouwen in China een ferme deuk had gekregen na een crash in de eerste vrije training en een uitstap in de tweede sessie.

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Kenny Burggraeve

Categorieën: GP van ChinaJenson ButtonSergio PerezMcLaren

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België