“McLaren moet oppassen of het mag de titelstrijd vergeten”

08 juli 2012 — McLaren kon tijdens haar thuisrace niet schitteren. De renstal kwam er dit raceweekend nooit echt aan te pas en moest zich vandaag tevreden stellen met een 8ste en 10de plaats.

image

De startposities waren al niet goed en na afloop van de race was het resultaat amper beter te noemen. Een achtste en tiende plaats is niet waarop McLaren had gehoopt voor haar thuisrace. De race waarin het team nog meer dan anders wil schitteren was uiteindelijk een grote ontgoocheling.

“We bevinden ons ver achter de winnende wagen van Red Bull. We zullen echter blijven strijden en proberen om de achterstand in te halen,” zei een teleurgestelde Lewis Hamilton na afloop van de race. “We bevinden ons nog steeds in strijd voor de titel maar tenzij we ergens veel tijd kunnen vinden en goedmaken zal het moeilijk worden om in die titelstrijd te blijven.”

Ook teamgenoot Jenson Button kende een zeer teleurstellend raceweekend in Silverstone. Button verwoordt de situatie misschien nog wel dramatischer.

“Het zijn niet alleen de wagens van Red Bull en Ferrari die sneller zijn dan ons, er zijn ook nog heel wat andere wagens sneller,” aldus Button. “Onze wagen voelt niet slecht aan maar de andere moeten zich zeer goed in hun wagen voelen want ze zijn veel sneller dan ons.”

Geen al te beste vooruitzichten dus bij McLaren, al ziet de situatie er tijdens de GP van Duitsland misschien compleet anders uit. Tijdens dit seizoen is immers reeds meermaals gebleken dat alles snel kan keren.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België