“McLaren moet risico’s nemen”

04 juli 2019 — Volgens McLaren-teambaas Andreas Seidl moet het McLaren-team risico's nemen indien het de kloof met de topteams wil dichten.


Na enkele zeer teleurstellende F1-seizoenen op rij lijkt McLaren dit jaar eindelijk een serieuze stap vooruit te hebben gezet. Met 52 punten staat McLaren tot dusver mooi vierde in het constructeurkampioenschap, weliswaar op ruime afstand van de top drie.

Bij McLaren zullen ze echter risico’s moeten nemen indien ze de kloof met de topteams willen dichten.

“Ik ben iemand die de mensen aanmoedigt om risico’s te nemen, iemand die hen beschermt wanneer er iets fout gaat,” aldus Seidl. “Je moet aanvaarden dat er soms dingen fout gaan.”

“Uiteraard moet je fouten in de eerste plaats proberen voorkomen, of je moet er voor zorgen dat ze geen tweede keer gebeuren. Maar in de positie waarin wij ons bevinden moet je risico’s nemen.”

Bij McLaren is de sfeer momenteel stukken beter, iets waarop volgens Seidl verder moet gebouwd worden.

“Maar je moet ook een zeker vertrouwen hebben, ook binnen het team, er moet een bepaalde cultuur en sfeer zijn. Ik denk dat het iets is dat we opnieuw moeten zien op te bouwen. Ik zeg niet dat het erg slecht is momenteel.”

“Ik ben echter onder de indruk van al de goede resultaten waarmee ik dit jaar begonnen ben. Hoe goed de sfeer was en hoe goed het momentum toen al was. Het is nu belangrijk om in die juiste richting door te gaan,” besloot Seidl.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België