“McLaren mogelijk sneller dan Red Bull”

01 april 2016 — Zorgt McLaren voor de grote verrassing tijdens het raceweekend in Bahrein? Volgens Red Bull-piloot Daniel Ricciardo zou het best wel eens kunnen.


Jenson Button reed tijdens de tweede oefensessie een spectaculaire derde tijd. Zelfs indien de ronde is neergezet met weinig brandstof, dan nog zou de progressie van McLaren opmerkelijk te noemen zijn. Daar is ook Daniel Ricciardo het mee eens.

“Jenson was verrassend snel ... Niet alleen maar McLaren was verrassend snel,” zei Daniel Ricciardo na afloop van de tweede oefensessie. “Hij is zeker niet slecht voor zo’n oude kerel!”

Vervolgens wordt Ricciardo gevraagd of hij denkt dat Toro Rosso en McLaren op zondag tijdens de race voor Red Bull kunnen eindigen en daarop antwoordt de Australiër als volgt:

“Je weet het niet. Het is nog vroeg in het seizoen. Zelfs wanneer Jenson met slechts vijf kilo brandstof reed dan was het nog steeds een zeer goede rondetijd. We zullen zien wat morgen brengt. Tijdens de langere runs zouden we hen moeten kunnen voorblijven. Ik zeg dit op basis van wat we in Melbourne geleerd hebben. Hier is het echter nog koffiedik kijken.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België