McLaren: “Mooi om Carlos aan de leiding te zien rijden, dit smaakt naar meer”

26 oktober 2020 — Tijdens de spectaculaire openingsfase van de GP van Portugal reed Carlos Sainz in zijn McLaren enkele ronden aan de leiding van de race. Volgens McLaren-teambaas Andreas Seidl mooi om te zien en een motivatie voor het ganse team.

“Het heeft duidelijk enkele mooie foto’s opgeleverd,” aldus Seidl over Carlos Sainz die in het begin van de race even aan de leiding reed.

“We zullen ze thuis ophangen als bijkomende motivatie om verder te blijven werken aan het doel dat we allemaal nastreven en dat is in de komende jaren opnieuw vooraan in de Formule 1 geraken.”

Volgens Seidl hebben Sainz en McLaren duidelijk genoten van de openingsfase van de race, al beseften ze uiteraard ook snel dat ze nooit die leidersplaats zouden kunnen vasthouden.

“We hebben eens mogen proeven en het was leuk dat we enkele ronden aan de leiding konden rijden. Tegelijkertijd was het ook duidelijk dat we ons op onze eigen race moesten focussen. Nadien bevonden we ons al snel opnieuw in de strijd die we normaal voeren.”

Seidl was vooral onder de indruk van de relatieve performance die Carlos Sainz op de zachte band wist neer te zetten, zeker in vergelijking met Max Verstappen die op dezelfde bandencompound stond.

“Het was echter interessant om te zien. We weten dat Carlos en Lando van dergelijke omstandigheden houden. We hadden uiteraard ook het voordeel van de zachtere banden waarmee we tegenover de jongens op de medium band reden zoals Mercedes en Charles.”

“In vergelijking met Verstappen, die ook op de zachte banden stond, deed Carlos het zeer goed. Op enkele ronden tijd bouwde hij een mooi kloofje uit. Vervolgens bevonden we ons echter al terug snel in de realiteit,” besloot de McLaren-teambaas.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België