logo
 

“McLaren nam de foute beslissing door mij aan de kant te schuiven”

25 november 2013 — Sergio Perez behaalde tijdens de GP van BrazilIë de zesde plaats. Het was samen met de vierde plaats van teamgenoot Jenson Button het beste resultaat van McLaren dit seizoen. Voor Sergio Perez blijft de eindbalans echter dezelfde: de Mexicaan moet op zoek naar een nieuw team.

image
Het zag er ruim een jaar geleden allemaal zo mooi uit voor Sergio Perez. Perez maakte toen de overstap van sauber naar McLaren bekend, waar hij Lewis Hamilton ging vervangen, die op zich dan weer de overstap van McLaren naar Mercedes maakte om daar Michael Schumacher te vervangen.

Voor Perez leek het een droom die uitkwam want hij mocht aantreden bij een topteam zoals McLaren, een droom voor iedere jonge F1-piloot. Maar nu één jaar laten ziet alles er veel minder rooskleurig uit.

McLaren beleefde immers zijn slechtste seizoen sinds het in de Formule 1 debuteerde. De renstal behaalde geen enkele podiumplaats en sleepte in Brazilië eindelijk een vierde plaats in de wacht, het beste resultaat van het seizoen. Alsof dat nog niet genoeg was werd Perez door McLaren aan de kant geschoven zodat Kevin Magnussen kan debuteren in de Formule 1. Magnussen maakt deel uit van het McLaren Young Driver programma en McLaren slaagde er uiteindelijk niet in om de Deen een racezitje te geven bij een andere renstal. McLaren opteerde er vervolgens voor om hem zelf een racezitje te geven.

Daarvoor moest Sergio Perez plaats maken, volgens de Mexicaan een foute beslissing van McLaren.

“Mijn carrière is nog niet voorbij,” zei Perez na afloop van de GP van Brazilië. Tegelijkertijd heeft hij geen goed woord over voor de beslissing die McLaren nam.

“Of het de juiste beslissing van McLaren was? Dat zal de tijd moeten uitwijzen. Ik denk echter dat ze een fout gemaakt hebben. Misschien ben ik verkeerd, maar we zullen zien.”

Perez liet ook nog weten dat hij blij is dat het F1-seizoen eindelijk voorbij is. Zijn kansen op een racezitje in de Formule 1 volgend seizoen bedragen volgens hem zo’n 95 procent.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België