“McLaren nam risico’s met haar nieuwe wagen”

12 maart 2013 — Martin Whitmarsh heeft tijdens een telefonische persconferentie laten verstaan dat McLaren heel wat risico's heeft genomen bij het ontwikkelen van haar nieuwe wagen.

image
De MP4-28 is immers niet simpelweg een doorontwikkeling van de wagen van vorig seizoen. Dat is bij de meeste teams nochtans wel het geval. Daar zijn de nieuwe wagens meestal een doorontwikkeling van de wagen van vorig seizoen omdat de reglementswijzigingen in 2013 eerder beperkt zijn.

Indien je als team in 2012 over een goede wagen beschikte dan heb je immers een mooie basis om op verder te bouwen. Dat was blijkbaar niet de redenering bij McLaren.

“We hebben overduidelijk enkele risico’s genomen bij het wijzigen van de wagen van vorig seizoen,” aldus Whitmarsh. “We eindigden vorig seizoen duidelijk met de snelste wagen en het zou eenvoudig geweest zijn om die wagen verder te ontwikkelen en sneller te maken tegen de start van het nieuwe seizoen. We hebben echter heel wat wijzigingen gedaan aan het complete pakket en dat omdat je snel moet zijn tijdens alle races van het seizoen. Je moet de wagen tijdens het seizoen ook verder kunnen ontwikkelen.

Vorig seizoen zorgden enkele betrouwbaarheidsproblemen ervoor dat de snelheid waarover McLaren beschikte niet kon worden omgezet in meer overwinningen en het meestrijden voor de titel. Ook nu nam McLaren heel wat risico’s bij de ontwikkeling van de MP4-28 maar het team heeft er alle vertrouwen in dat het dit seizoen beter voor de dag zal komen. Toch staat een team constant voor uitdagingen.

“Met een nieuwe racebolide kan je nooit helemaal zeker zijn. Wanneer je wagen erg stabiel en betrouwbaar is dan wil je hem lichter, sneller, aerodynamischer, ... maken,” besluit Whitmarsh.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België