McLaren neemt in 2020 een volledig seizoen deel aan IndyCar

09 augustus 2019 — McLaren Racing keert volgend jaar met een volwaardig team terug naar de IndyCar, zo maakte het vandaag bekend. Onder leiding van Indy 500-winnaar Gil de Ferran zal McLaren samenwerken met Arrow Schmidt Peterson Motorsport.

Dit bericht bekijken op Instagram

It's been 40 years since McLaren Racing last competed full-time in @indycar. ߇ڰ߇² Who's excited to see us return in 2020? ߙˢ ♀️ߙˢ ♂️ #IndyCar #McLaren

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

McLaren en Fernando Alonso probeerden dit jaar een gooi te doen naar de overwinning tijdens de Indy 500. Het werd echter een pijnlijke ervaring want McLaren en Alonso slaagden er immers niet in om zich te kwalificeren.

De teleurstellende deelname van dit jaar stond in schril contrast met 2017. Toen namen Alonso en McLaren in samenwerking met Andretti Autosport deel aan de Indy 500 en streden ze lange tijd mee vooraan voor de overwinning, tot uitgerekend de Honda-motor van Alonso het begaf.

Volgend jaar wil McLaren een debacle zoals dit jaar vermijden door met Arrow Schmidt Peterson Motorsport als partner een volledig seizoen deel te nemen aan de IndyCar.  Arrow Schmidt rijdt normaal met Honda-motoren. Door de verzuurde relatie tussen Honda en McLaren zal er echter overgeschakeld worden op Chevrolet-motoren.

“De IndyCar maakt al sinds het begin van de racejaren deel uit van McLaren. De raceklasse zorgt vandaag de dag niet alleen voor een commercieel platform zodat we in Noord-Amerika kunnen groeien, we zullen ook met de beste teams uit de internationale motorsport kunnen strijden,” aldus Brown.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België