McLaren neemt maatregelen om herhaling van problemen tijdens F1-wintertest te vermijden

27 januari 2019 — McLaren heeft in de aanloop naar het nieuwe seizoen maatregelen genomen zodat het niet met dezelfde problemen als vorig jaar wordt geconfronteerd.


Vorig jaar kende McLaren heel wat problemen tijdens de wintertests ter voorbereiding van het nieuwe F1-seizoen. Het is iets dat de renstal dit jaar absoluut wil zien te vermijden en daarom nam het team volgens McLaren-baas Zak Brown dan ook maatregelen om een herhaling van vorig jaar te voorkomen.

“We hebben maatregelen genomen om dat te vermijden,” aldus Brown. “We zullen ons op weekbasis blijven ontwikkelen, net zoals ook de andere F1-teams dat doen.”

“Een van de redenen, niet de enige reden, waardoor we onze wagen minder snel ontwikkelden, was omdat we betrouwbaarheidsproblemen kenden.”

“Wanneer je je wagen in Barcelona van de vrachtwagen rolt en in de plaats van meteen performance te beginnen zoeken moet je problemen met de wielmoeren oververhitting oplossen, dan kan je je niet op performance focussen maar moet je je meteen op de betrouwbaarheid focussen.”

Volgens Brown was het dan ook geweldig dat het team ondanks de vele problemen tijdens de wintertests toch met beide wagens in de punten wist te eindigen in Australië. Komend seizoen moet het immers beter want de vele problemen tijdens de wintertests hebben ook de performance tijdens de rest van het seizoen serieus negatief beïnvloed.

“Ik denk dat we nu op het vlak van performance en betrouwbaarheid beter richting de wintertests gaan,” aldus Brown.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België