logo
 

McLaren: “Niemand heeft een garantie op een plaats voor 2019”

13 april 2018 — McLaren Racing-CEO Zak Brown ontkent dat hij noch Nyck De Vries, noch Lando Norris een zitje bij McLaren in 2019 heeft beloofd als één van beiden het F2-kampioenschap wint.


In het praatprogramma “Formule 1-café” op de Nederlandse betaalzender Ziggo had McLaren-junior Nyck de Vries laten vallen dat hij volgend jaar McLaren-rijder zou zijn als hij er dit jaar in slaagt om het F2-kampioenschap op zijn naam te schrijven.

Hij beweerde dat CEO Zak Brown hem dat beloofd had in een gesprek en dat het opgenomen is in zijn contract, hetzelfde zou overigens ook gelden voor zijn collega junior en McLaren reserverijder Lando Norris.

Zak Brown van zijn kant ontkende afgelopen weekend in Bahrein dat beloftes gemaakt zijn wat betreft 2019, niet op papier en ook niet mondeling.

“Nyck is een heel goede rijder maar niemand heeft van ons een garantie gekregen dat hij volgend jaar bij McLaren zal rijden,” aldus Brown. “We zoeken bij McLaren altijd de beste rijders om in onze wagens te zetten maar we hebben niemand op schriftelijke wijze, of mondeling, een zitje beloofd voor 2019.”

“We geven geen uitleg over onze contracten maar ik kan wel zeggen dat niemand, ongeacht zijn resultaten, de garantie heeft op een zitje in 2019,” besluit Brown.

Na het eerste raceweekend in de F2 voert Lando Norris de stand van het kampioenschap aan met 39 punten, Nyck de Vries vinden we op een vijfde plaats terug met zestien punten. De Nederlander mocht in Bahrein naar eigen zeggen niet meer antwoorden op de vraag van Ziggo Sport of hij volgend jaar in de F1 terug te vinden zal zijn.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België