Nieuwe ‘Mercedes-neus’ moet McLaren F1-bolide sneller maken

04 oktober 2020 — Het McLaren F1-team introduceerde tijdens de GP van Rusland een nieuwe neus op haar MCL35, een neus gebaseerd op die bij Mercedes. Het is het begin van het nastreven van een geheel nieuw concept dat McLaren nastreeft.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Lando Norris (@landonorris) op

Tijdens de oefensessies op het circuit van Mugello testte McLaren de nieuwe neus al eens uit maar tijdens het raceweekend in Sochi werd de nieuwe neus voor het eerst echt gebruikt tijdens een race. Lando Norris kreeg de eer om de nieuwe neus tijdens de GP van Rusland te gebruiken.

“Met de mid-season datum wat de homologatie betreft wensten we zo snel mogelijk ervaring opdoen,” vertelde Andreas Seidl tegenover ‘Motorsport.com’.

“Dat is ook waarom we beslisten om alles stap voor stap te testen van zodra we specifieke onderdelen van het pakket beschikbaar hebben.”

De nieuwe neus is nog maar het begin van een compleet nieuw concept en een compleet nieuwe richting die McLaren met haar F1-bolide wil uitgaan.

“Het doel en de richting waarin we willen ontwikkelen met dit nieuw neusconcept en wat we in de windtunnel gezien hebben is duidelijk. Het is iets waarin we geloven en dat volgens ons de juiste richting voor de toekomst is,” aldus Seidl.

“Het geeft ons de kans om meer potentieel uit de wagen te halen op het vlak van performance. Dat is de richting die we uitgaan.”

“Het plan is nu om gradueel en stap voor stap nieuwe onderdelen van dit pakket naar het circuit te brengen, een duidelijk doel waarmee we betere prestaties nastreven,” besloot Seidl.

Hieronder zie je duidelijk het verschil tussen de neus bij Lando Norris (bovenste foto) en Carlos Sainz (onderste foto).

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België