McLaren offerde kerstvakantie op voor ontwikkeling nieuwe wagen

20 januari 2016 — Bij het McLaren F1 team is een deel van de kerstvakantie gesneuveld voor de ontwikkeling van de nieuwe wagen.


Onlangs berichtten we nog dat Red Bull tegen alle verwachtingen in met haar nieuwe wagen zelfs voorloopt op haar schema. Daarvoor werden wel extra inspanningen geleverd, iets dat ook bij McLaren overduidelijk is gebeurd.

Aanvankelijk zou het F1-seizoen op 3 april van start gaan met de GP van Australië. De F1-kalender werd echter uitgebreid naar 21 races en heel wat teams maakten zich zorgen dat de races te dicht op elkaar gepland stonden. Uiteindelijk werd besloten om de openingsraces van het seizoen te vervroegen naar 20 maart, maar dat zorgde onder meer bij McLaren voor de nodige moeilijkheden.

“Ons compleet schema voor het bouwen van de wagen was daar niet op voorzien!” zegt Simon Roberts, de operationeel directeur bij McLaren, tijdens een interview op de website van het team. “We hadden dan ook een probleem dat we moesten zien op te lossen. Op het vlak van het ontwerp en het bouwen van de wagen is het erg simpel: je hebt minder tijd om de klus te klaren. Iedereen moet dan wat harder werken.”

“Het bouwschema van de wagen is echter zeer cruciaal want je moet alle crashtests van de FIA doorstaan en klaar zijn voor de eerste test, die ook vooruit werd geschoven. Je kan dan niet zomaar alles opnieuw inplannen, je moet dan iets anders ondernemen.”

Volgens Roberts moesten heel wat medewerkers een deel van hun kerstvakantie opofferen. Heel wat medewerkers waren echter vastberaden en beseften maar al te goed waarom ze kwamen werken. De vastberadenheid na een teleurstellend seizoen zoals dat van 2015 was dan ook groot. Iedereen binnen McLaren wil het team opnieuw richting de successen van vroeger helpen.

“Simpel gezegd hebben we acht shiften toegevoegd aan ons programma en dat over een periode van vijf werkdagen. Het was een fantastische inspanning. in totaal waren er zo’n 110 medewerkers bij betrokken,” aldus Roberts.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: McLaren

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië