logo
 

McLaren onder de indruk van prestatie Magnussen

18 maart 2014 — Dat Kevin Magnussen van McLaren een racezitje in de Formule 1 kreeg mag dan wel door sommigen als een groot risico beschouwd worden, de Deen toonde tijdens de eerste race wel meteen dat hij zijn racezitje daar meer dan verdient.

image
Opvallend is zelfs dat McLaren voor Magnussen en onze landgenoot Stoffel Vandoorne, die allebei in het talentenprogramma voor jonge piloten van McLaren zitten, zichzelf als doel gesteld had om ze allebei een zitje in de Formule 1 te geven. Dat betekende echter niet noodzakelijk dat ze een racezitje bij McLaren zouden krijgen.

McLaren liet enkele maanden geleden immers nog weten dat het voor beide piloten op zoek was naar een racezitje in de Formule 1 maar dat het dit niet meteen vond bij een andere renstal, wat op zich de bedoeling was. Uiteindelijk besloot McLaren dan maar om Sergio Perez aan de kant te schuiven en Magnussen zelf een racezitje te geven. Stoffel Vandoorne rijdt dit seizoen in de GP2, de wachtkamer voor de Formule 1. Daar probeert onze landgenoot om zich nogmaals in de kijker te rijden met als doel uiteraard een racezitje in de Formule 1.

Eric Boullier liet alvast weten dat de prestatie van Magnussen voor hem één van de hoogtepunten van het raceweekend was. Bij het begin van de wedstrijd leek het echter even mis te gaan, toen Magnussen dwars voor de neus van Fernando Alonso schoot bij de start, maar verder reed de Deen een ijzersterke race. Een race die hij aanvankelijk beloond zag met een derde plaats op het podium. Na de diskwalificatie van Ricciardo werd Magnussen echter gepromoot tot tweede.

“Het was briljant, om eerlijk te zijn,” zei Boullier. “Hij heeft geen voet verkeerd gezet, dus we zijn echt onder de indruk. Hij heeft de druk op een indrukwekkende manier weerstaan. Hij heeft op een fantastische manier gereden en toonde een indrukwekkende maturiteit voor een jonge gast van 21 die zijn eerste F1-race ooit reed. Zijn banden koelden misschien iets te fel af tijdens de start, maar waarschijnlijk was het gewoonweg wielspin.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België