logo
 

McLaren ontkent dat Vandoorne voor Manor gaat rijden

25 juli 2016 — Een woordvoerder van het McLaren F1 team heeft een eventuele overstap van onze landgenoot Stoffel Vandoorne naar Manor Racing ontkend.


Gisteren zorgde Eric Boullier, de teambaas van McLaren, ongewild voor een nieuwe roddel. Hij sloot een eventuele overstap van Vandoorne naar een ander team immers niet uit.

Daardoor werd er plots gespeculeerd dat Vandoorne vanaf de GP van België het seizoen bij Manor zou gaan afwerken, dit in de plaats van Rio Haryanto.

“Het is zoals Ron Dennis al zei. Stoffel is een lid van de McLaren-familie. Het verbaast ons echter niet dat andere F1-teams geïnteresseerd zijn in hem, doordat hij erg getalenteerd en capabel is. Om op de roddel terug te komen, het is en blijft een roddel, niets meer,” zei een woordvoerder van McLaren in een reactie op de speculaties over Vandoorne.

‘De Telegraaf’ en ‘Marca’ zeiden dat Haryanto waarschijnlijk uitgereden is in de F1. Hierdoor begon de pers na te denken over mogelijke vervangers. Zo kwamen ze niet alleen bij Vandoorne maar ook bij Jordan King terecht.

King heeft in Silverstone voor Manor deelgenomen aan de testdagen. Ook zijn vader schijnt al een bekende te zijn bij het team. ‘The Sun’ liet daarnaast weten dat King al een contract schijnt te hebben bij Manor om de Indonesiër te vervangen.

“Momenteel heb ik mijn zinnen gezet op het maken van mijn F1-debuut bij Manor. Ik heb dit seizoen al twee maal plaatsgenomen in hun bolide en een keer vorig jaar. Het is een relatie waar ik aan werk,” klonk het bij King.

Geschreven door Anouck Jaspers


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Stoffel VandoorneMcLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België