McLaren ontkent: “Er is geen motorovereenkomst getekend met Mercedes”

30 april 2017 — McLaren ontkent dat er een overeenkomst is om in 2018 van Honda-motoren over te stappen naar Mercedes-motoren.


Voormalig F1-teambaas Eddie Jordan had gezegd dat er een akkoord was bereikt waardoor McLaren in 2018 de overstap zou maken van Honda naar Mercedes als motorleverancier. Bij McLaren hebben ze echter gereageerd op de uitlatingen van Eddie Jordan en ontkennen ze wat Jordan beweert.

“Ik kan jullie met veel vertrouwen zeggen dat wat Eddie Jordan zegt fout is,” antwoordde McLaren-teambaas Eric Boullier toen ‘Motorsport.com’ hem vroeg naar een motordeal met Mercedes.

Naast de reactie van de McLaren-teambaas liet ook Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff in een interview met het Britse ‘Channel 4’ eveneens verstaan dat McLaren in staat is om haar problemen op te lossen zonder de hulp van Mercedes.

“Ze hebben onze motor niet nodig,” aldus Toto Wolff. “Ze hebben een relatie met Honda en die relatie gaat momenteel door een moeilijke periode. McLaren en Honda beschikken echter over de middelen, zowel op het vlak van kennis als financiën, om uit die moeilijke situatie te geraken.”

Ondanks de hevige geruchten van de voorbije dagen lijkt McLaren dus voorlopig verder te blijven samenwerken met Honda.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België