McLaren opgelucht na derde testdag

03 februari 2015 — McLaren-teambaas Eric Boullier geeft aan opgelucht te zijn over de prestaties van de MP4-30 tijdens de derde testdag. image

Op de eerste twee testdagen slaagden Fernando Alonso en Jenson Button er niet in om een degelijk aantal ronden te rijden, slechts twaalf in totaal. De derde testdag bracht dan toch een lichtpuntje voor het team uit Woking. Alonso kon immers 32 rondjes probleemloos rijden, tot een waterlek roet in het eten gooide.

Toch beschouwt teambaas Eric Boullier deze dag als een mooie vooruitgang voor zijn team. McLaren verwacht morgenochtend gewoon weer te kunnen starten voor de laatste testdag in Jerez, waar Jenson Button opnieuw het stuur overneemt van Fernando Alonso.

“Dit was belangrijk, en ook een enorme opluchting. Sinds de laatste ronde die Jenson gisteren reed waren we weer wat gelukkiger, omdat we de problemen mogelijk hadden opgelost. Vanochtend waren we dan ook zeer blij om de wagen toch enkele uren probleemloos te zien rijden.” zo legt Boullier uit.

McLaren beëindigde de derde testdag vroegtijdig na een waterlek, hoewel Alonso volgens Boullier eigenlijk gewoon opnieuw kon zijn buiten gereden. Het team wilde zich echter toespitsen op de laatste testdag op woensdag.

“Vandaag was een ander verhaal. De reden waardoor we deze namiddag niet meer in actie kwamen, was een waterlek dat werd veroorzaakt door een onderdeel dat wordt geproduceerd bij een extern bedrijf. Dat onderdeel bevindt zich pal in het midden van de motor, waardoor we het hele boeltje uit elkaar moesten halen. Op het einde van de dag konden we dan misschien nog een half uurtje rijden, maar we hebben besloten om het voor bekeken te houden, en ons te focussen op die ene dag die ons morgen nog rest. De grootste problemen zijn nu echter van de baan.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België