McLaren opnieuw op zoek naar progressie

07 april 2013 — De eerste twee races van het seizoen liepen niet van een leien dakje voor McLaren. image

De eerste race in Melbourne was een complete ramp voor het Britse team. Enkel Jenson Button slaagde erin om twee schamele puntjes mee te nemen richting Maleisië. Hoewel daar duidelijk verbetering zichtbaar was, kreeg McLaren nog niet wat het wou. Sergio Perez was op Sepang de enige die, net als Button in Australië, twee puntjes naast zijn naam mocht schrijven na de race.

Teambaas Martin Whitmarsh hoopt nu dat China opnieuw een duidelijk zichtbare verbetering met zich zal meebrengen. “Melbourne en Sepang voldeden duidelijk niet aan de hoge standaard die we de laatste jaren gewoon waren van McLaren. De drie weken pauze die we kregen tot China was welgekomen. We begrijpen de auto intussen een stuk beter, en we hopen dat de updates voor China onze prestaties weer de hoogte in zullen doen gaan.” aldus Whitmarsh.

McLaren-piloot Jenson Button wil zijn seizoen in Shanghai nieuw leven inblazen. De Brit scoorde in Melbourne slechts twee punten, en moest in Maleisië op een zeer ongelukkige manier opgeven. “De twee punten die ik tot nu toe behaalde zijn absoluut niet in verhouding met de verwachtingen van het team, maar ondertussen is iedereen bij McLaren er alweer keihard tegenaan gegaan om de problemen die we kenden te bestrijden. We weten nu waar we tekortschieten, dus ik kijk ernaar uit om te zien waar we staan in China.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België