logo
 

McLaren overweegt ‘Monza-afstelling’ voor GP van Rusland

19 september 2018 — Bij McLaren denken ze er sterk over na om een soort 'Monza-afstelling' te hanteren voor de GP van Rusland.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

We keren even terug naar het raceweekend in Monza. Tijdens de oefensessies voor de GP van Italië was McLaren aanvankelijk helemaal niet competitief maar na wat wijzigingen, waarbij vooral de hoeveelheid ‘drag’ verminderd werd, was McLaren op zondag tijdens de race plots een heel stuk competitiever.

McLaren overweegt nu om de succesvolle aanpassingen ook toe te passen op andere circuits. De GP van Rusland biedt daarvoor eventueel een eerste kans omdat ook het circuit in Sochi gekenmerkt wordt door een erg lang recht stuk.

“Ik denk dat we enkele ideeën die we in Monza getest hebben, waar we op zaterdag voor een vermindering van de drag zorgden, ook geïmplementeerd zullen worden. Hopelijk vormt Rusland daarvoor een eerste mogelijkheid om een aangepaste afstelling te hanteren,” aldus Fernando Alonso.

Sportief directeur Gil de Ferran bevestigde tegenover ‘Motorsport.com’ dat eraan gedacht wordt om dergelijke aangepaste afstelling deels te hanteren, al is er volgens de Ferran nog niets definitief beslist.

“We proberen steeds ons uiterste best te doen en vooruitgang te boeken,” aldus Gil de Ferran. “Zoals Fernando zei zijn we in Monza een compleet andere richting uitgegaan en dat functioneerde erg goed op dat soort circuit. Misschien gaan we in Rusland een gelijkaardige richting uit.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België