McLaren plaatst 14 teamleden extra in quarantaine

13 maart 2020 — Na de bekendmaking dat de GP van Australië geannuleerd werd maakte het McLaren F1 team bekend dat het nog eens veertien teamleden in quarantaine heeft geplaatst.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Lando Norris (@landonorris) op

Op donderdag raakte bekend dat een teamlid van McLaren positief testte op het coronavirus. Voor McLaren was dat de reden om te beslissen niet deel te nemen aan de Australische GP, een voorbode voor het compleet niet doorgaan van het evenement.

Uiteindelijk laat de renstal nu weten dat nog eens veertien teamleden extra in quarantaine zijn gegaan. Allemaal hebben ze in nauw contact gestaan met de besmette medewerker. Daarmee lijkt de situatie bij McLaren ernstiger dan aanvankelijk gedacht.

“Na de terugtrekking van McLaren voor de Australische GP van 2020 bevinden we ons nu in een positie om een iets uitgebreidere update te geven”, zo luidt het in een persbericht van de renstal. “Eerst en vooral staat McLaren volledig achter de beslissing van de F1, de FIA en ‘the Australian Grand Prix Corporation’ om het evenement te annuleren.”

“De afgelopen nacht zijn er, bovenop de zaak die reeds werd gecommuniceerd, nog bijkomend veertien leden van het team in quarantaine geplaatst, dit in overeenstemming met de richtlijnen van de lokale autoriteiten.”

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België