McLaren: “Positieve coronatest kan derde plaats in kampioenschap kosten”

11 november 2020 — Het McLaren F1 team is verwikkeld in een intense strijd om de derde plaats in het constructeurskampioenschap. Teambaas Adreas Seidl is op zijn hoede dat een positieve coronatest die strijd kan beïnvloeden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

“Geluk en pech met corona kunnen de strijd van drie teams voor de derde plaats in het constructeurskampioenschap beslissen,” vertelde Seidl tegenover ‘Auto Motor und Sport’.

“Onze mensen hebben een extreme discipline en het team doet het geweldig. Uiteraard heb je echter ook wat nood aan geluk. Je raakt zo gemakkelijk besmet en er zijn heel wat plaatsen, zoals hotels en luchthavens, waar je zelf niet alles onder controle hebt.”

Bij het Racing Point F1 team, samen met Renault de grote concurrent van McLaren voor de derde plaats, kregen beide F1-piloten al af te rekenen met het coronavirus. Bij McLaren gelden er daarom erg strikte maatregelen.

“De mensen in de fabriek mogen elkaar niet ontmoeten,” aldus Seidl. “Wanneer er van shift gewisseld wordt proberen we er voor te zorgen dat de verschillende shifts niet met elkaar in contact komen. Er is een pauze en vervolgens begint de volgende shift iets later.”

“De grote meetings, zoals de speech voor het ganse team na een race, hebben we afgeschaft. We doen nu veel digitaal.”

“Er is ook een groep mensen die we steeds kunnen bellen om in te vallen,” besloot Seidl.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België