McLaren: “Prestatie van Stoffel Vandoorne is indrukwekkend”

30 oktober 2018 — Stoffel Vandoorne slaagde erin om tijdens de GP van Mexico met zijn McLaren een één stop-strategie tot een goed einde te brengen en dat vond zijn team een indrukwekkende prestatie.

Onze landgenoot slaagde er afgelopen weekend voor het eerst sinds de GP van Azerbeidzjan in om zijn McLaren naar een plaats binnen de punten te sturen. Hij deed dat bovendien door een stint van maar liefst zevenenvijftig ronden op de superzachte banden tot een goed einde te brengen.

Zijn race-engineer, Tom Stallard, liet de wereld via Twitter weten hoe indrukwekkend die prestatie wel was. Hij prees de prestatie van Vandoorne en vond het ronduit indrukwekkend hoe Stoffel foutloos zijn rondjes bleef afmalen ondanks de hoge bandenslijtage.

Stallard legt aan de hand van een tweet van McLaren uit hoe hoog we dit moeten inschatten.

“De binnenkant van de linkervoorband ziet er glad uit maar dat is omdat het rubber helemaal weggesleten is,” aldus Stallard. “Zo indrukwekkend om zonder fouten te blijven rijden met deze banden.”

Vandoorne zelf vond dat de prestatie vanuit de cockpit helemaal niet zo indrukwekkend was. Sterker nog hij zegt dat hij dit seizoen al dikwijls zo’n prestatie neergezet heeft maar dat het niemand opgevallen was omdat hij buiten de punten eindigde.

“Ik denk dat er een paar races geleden ook goede prestaties waren maar nu is het opvallend omdat het ook beloond wordt met punten,” aldus Vandoorne.

“Ik ben heel blij met de prestaties na de eerste ronde. We waren laatste en we moesten aan een inhaalrace beginnen, ik ben superblij over de manier hoe alles verlopen is.”

“We hebben een paar goede inhaalacties gedaan op de baan en we hebben de banden kunnen sparen op de cruciale momenten. We hebben aangevallen wanneer het moest.”

De Belg liet weten dat het ook makkelijker is om van zijn laatste races in de F1 te genieten als er ook goede resultaten zijn.

“Dit is een geweldig resultaat voor mij, maar ook voor het team. Het is belangrijker voor het kampioenschap bij de constructeurs, nu ga ik nog genieten van mijn laatste races,” besluit Vandoorne.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België