logo
 

McLaren: “Progressie Renault is de beste die we ooit al gezien hebben”

31 mei 2019 — James Key, de technisch directeur van McLaren, steekt de loftrompet over motorenleverancier Renault. De stap voorwaarts die Renault gemaakt heeft is naar eigen zeggen de beste die hij al ooit gezien heeft.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

Tot nog toe doet McLaren het niet onaardig in 2019, de roemrijke formatie uit Woking bezet de vierde plaats in het constructeurskampioenschap. Daarmee zijn de hoogdagen van weleer nog niet terug maar met de voorbije vier seizoenen in het achterhoofd mogen ze bij McLaren best tevreden zijn.

James Key, die in 2017 nog bij Toro Rosso samenwerkte met Renault is onder de indruk van de vooruitgang die de Franse constructeur dit jaar al liet optekenen op motorisch vlak.

“Ik moet zeggen dat ze dit jaar al een aantal stappen voorwaarts gezet hebben met hun power unit,” aldus Key. “Dit is het beste dat ik al van Renault gezien heb op het vlak van vermogenswinst, we kunnen het duidelijk zien en dat is bemoedigend.”

“Het is een plezier om terug met hen te werken, ik denk dat dit al voor de derde keer op rij is.”

Ook de nagelnieuwe teambaas van McLaren, Andreas Seidl, is erg opgetogen over de samenwerking van zijn team met Renault.

“Ik denk dat we een geweldige relatie hebben met Renault,” aldus Seidl. “We hebben een redelijk open relatie met Cyril Abiteboul en de mannen in Viry.”

“Ik ben ook redelijk tevreden met de stap voorwaarts die ze dit jaar gezet hebben op het vlak van vermogen.”

“We zijn heel blij met onze samenwerking maar tegelijkertijd moeten we ook naar onszelf kijken en het werk dat we nog in Woking te doen hebben want er is nog een grote kloof tussen waar we willen zijn en waar we nu zijn en dat is mijn grootste doel,” besluit Seidl.

Geschreven door Tom Schots

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België