logo
 

McLaren rijdt slechts drie ronden door lek in koelsysteem

26 februari 2016 — De eerste testweek van McLaren is in mineur geëindigd. Fernando Alonso reed slechts drie ronden, waarna een koelingsprobleem vastgesteld werd. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat McLaren de rest van de dag aan de kant bleef.


Ondanks deze tegenslag probeerde Alonso toch positief te blijven: “Dit is een teleurstelling na de positieve indruk die we hadden tijdens de eerste dagen. Het is echter bemoedigend dat het probleem op zich niet zo ernstig is. Voor de tweede testweek zou de auto zeker weer op orde moeten zijn om verder te testen.”

Matt Morris, directeur bij McLaren, bleef ook kalm ondanks de slechte dag.

“Het is erg jammer dat deze testdag in het water is gevallen, maar het gaat gelukkig maar om een klein probleem. Dit probleem bevond zich echter op een lastige plek, die moeilijk te vinden was en bijgevolg was het probleem moeilijk te verhelpen. Dat heeft ons jammer genoeg veel ronden gekost vandaag. Het doel is nu om volgende week deze verloren kilometers in te halen. Uiteindelijk is de eerste testweek echter bemoedigend, zeker in vergelijking met vorig jaar,” aldus Morris.

Geschreven door Miguel Fernandez

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België