McLaren schat het weer verkeerd in

27 juli 2014 — Het team van McLaren gokte op meer regen en koos ervoor geen droogweerbanden te monteren bij Button en Magnussen. Helaas viel dit verkeerd uit: er kwam geen regen en McLaren pakte slechts één puntje.

Geschreven door Boye Buyens
Tot aan de safety car reed Button op een mooie vijfde plaats. Toen de safety car buitenkwam besloot McLaren als enige om op de regenbanden te blijven rijden. Hierdoor kon Butten na de safety car even de leiding nemen. Helaas kwam er geen regen meer en moest hij binnenkomen waardoor hij heel ver terugviel.

“Het was een lastige namiddag voor ons. We maakten de verkeerde keuzes. In de beginfase, toen het regende, ging alles goed en reed ik vijfde. Maar vanaf dan ging alles bergaf. Wanneer de baan droger werd, dachten we dat het ging regenen, maar wij waren de enigen die dit dachten. Ik heb het gevoel dat ik alles goed deed in alle omstandigheden, dit is waarom het zo erg is. Maar we winnen als een team en verliezen als een team en we zullen hier snel over geraken en verder gaan.”

Button eindigde uiteindelijk tiende. Voor Magnussen is het niet zo’n grote teleurstelling. Na zijn crash tijdens de kwalificatie moest hij vanuit de pitlane starten en waren zijn kansen op veel punten toch al miniem.

“We hebben geen beste dag achter de rug”, aldus Magnussen. “Maar aangezien ik vanuit de pitstraat ben vertrokken, heb ik volgens mij ook weer niet zoveel verloren door op de inters te blijven rijden terwijl de rest al naar de slicks ging. Ik weet dat we een risico hebben genomen, maar mijns inziens hadden we dit risico ook moeten nemen.”

Magnussen eindigde slechts twaalfde en pakte daardoor voor het eerst sinds de GP van Spanje geen punten.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België