McLaren staat open voor een terugkeer van Hamilton

10 februari 2018 — McLaren-CEO Zak Brown geeft toe dat hij open staat voor een terugkeer van Lewis Hamilton naar zijn team.

Is that Glock? ߘ² Brazil 2008, where a memorable pass secured Lewis Hamilton the points needed to take the Driver's Championship. ߏpߏ† #F1Moments #Best9 #McLaren #F1

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

Het contract van Lewis Hamilton met Mercedes loopt af op het einde van dit jaar. Hoewel iedereen verwacht dat hij bij de Duitse formatie zal blijven lijken de onderhandelingen over een nieuwe overeenkomst aan te slepen.

Teambaas van Mercedes, Toto Wolff, maakt zich vooralsnog geen zorgen en hij beschouwt een contractverlenging als een evidentie.

“Het is enkel nog een kwestie van tijd voor we het contract bezegelen met een handtekening,” aldus de Oostenrijker.

Maar zo lang de viervoudige wereldkampioen zijn handtekening niet gezet heeft blijft hij vrij om met iedereen te praten. Zak Brown zei langs zijn neus weg dat hij er helemaal niets op tegen zou hebben om Hamilton terug bij McLaren te verwelkomen, het team waar het voor hem allemaal begon.

“Ik denk niet dat er één team in de paddock is dat niet zou willen dat Hamilton voor hen rijdt, ook wij niet,” aldus Brown. “Het zou geweldig zijn voor het team, hij heeft hier een geschiedenis en hij staat goed bij onze aandeelhouders.”

Als we Toto Wolff mogen geloven hoeven ze zich in Woking niet te veel illusies te maken. Hij gelooft dat Hamilton zijn carrière zal afsluiten bij Mercedes en ze zijn nu al druk bezig om zijn opvolger te zoeken.

“We proberen de volgende Lewis Hamilton te vinden om hem te vervangen wanneer hij binnen zes of zeven jaar beslist dat het genoeg geweest is,” aldus Wolff. “In die zoektocht staan we voor alles open, we zoeken zelfs in het kartingmilieu. We steunen een Italiaans jongetje van amper twaalf jaar oud en we genieten ervan dat te doen.”

“Het gaat erom het talent te herkennen en het maakt niet uit wat ze op dit moment doen,” besluit de Oostenrijker.

Geschreven door Tom Schots

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België