McLaren: “Stoffel Vandoorne maakt het seizoen vol bij ons”

27 augustus 2018 — McLaren-teambaas Gil de Ferran heeft na de GP van België laten weten dat Stoffel Vandoorne het seizoen vol maakt als McLaren-rijder.

Not the home race I wanted to give you guys.. It was amazing to see you all around the circuit. Thank you for your support! I hope that next year I can give you a better result ߑʰߏ¼

Een bericht gedeeld door Stoffel Vandoorne (@svandoorne) op

Vorige week werd er gefluisterd dat McLaren Force India-rijder Esteban Ocon wou vastleggen voor de rest van het seizoen indien Lance Stroll met onmiddellijke ingang van Williams naar Force India zou verhuizen. Dat zou betekenen dat Esteban Ocon de baan zou moeten ruimen voor de Canadees en bijgevolg de rest van het seizoen werkloos aan de kant zou zitten.

De plaats van Vandoorne staat al langer ter discussie en het gerucht deed al snel de ronde dat Ocon onze landgenoot bij McLaren zou vervangen voor de rest van het seizoen maar de Fransman blijkt met zijn 1 meter 86 niet in de MCL33 te passen.

De teambaas van de renstal uit Woking, Gil de Ferran wou na de GP van België niet praten over rijders die niet voor McLaren rijden maar hij wou wel kwijt dat Vandoorne gewoon het seizoen vol maakt bij McLaren.

“Ik kan bevestigen dat we momenteel geen andere plannen hebben,” aldus de Ferran. “Over het beschikbare zitje voor volgend jaar hebben we nog geen beslissing genomen.”

Stoffel Vandoorne beleefde in Spa-Francorchamps het voorbije weekend een thuisrace om snel te vergeten en was erg teleurgesteld na afloop van de race.

“Ik was laatste in alle sessies als resultaat van een hoop problemen. Het is zonde dat ik geen betere auto heb om iets te laten zien aan de fans,” aldus een teleurgestelde Vandoorne.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België