logo
 

McLaren test mogelijk met Honda motor in Abu Dhabi

11 mei 2014 — Tijdens de testsessie na de laatste race van het seizoen in Abu Dhabi bestaat de kans dat McLaren al gaat testen met de Honda motor voor 2015. image

McLaren gaat vanaf volgend seizoen opnieuw samenwerken met Honda, waarmee het in de jaren 80 en 90 hun grootste successen behaalde. De Japanse autobouwer verliet aan het eind van 2008 de Formule 1, maar besloot om, dankzij de nieuwe technische reglementen, toch terug te keren naar de top van de autosport.

Mogelijk gaat McLaren zelfs dit jaar nog testen met de Honda motor, tijdens de laatste testsessie na de Grote Prijs van Abu Dhabi in november. Er staat immers geen beperking op het testen met motoren van een andere leverancier. Eerder een test afwerken met de krachtbron van Honda zou voor McLaren geen optie zijn, aangezien het contract met Mercedes nog loopt tot en met het einde van het seizoen.

Buiten de officiële in-season testdagen of de wintertests van volgend seizoen is het niet toegelaten om een andere motor te testen. “We hebben er al over nagedacht.” vertelde Eric Boullier voorafgaand aan de Spaanse GP. “We rijden nu echter nog met Mercedes motoren tot en met Abu Dhabi, dus tot dan rijden we met niets anders. Maar misschien proberen we het wel nog nadien.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België