McLaren test tijdens laatste race onderdelen voor 2016

23 november 2015 — McLaren-Honda zal tijdens het komende raceweekend in Abu Dhabi vooral onderdelen testen met het oog op de ontwikkelingen voor volgend seizoen.


Het seizoen 2015 is er voor McLaren-Honda een om snel te vergeten . Het duurde erg lang alvorens de renstal haar eerste punten wist te behalen en tot op vandaag wordt het team nog steeds geconfronteerd met tegenvallende resultaten.

Zo is de Honda-motor nog steeds niet krachtig en betrouwbaar genoeg en het team staat slechts negende in de wk-stand. Een dramatisch resultaat.

Bij McLaren-Honda hopen ze komende winter een serieuze stap vooruit zetten en daarvoor is het belangrijk om nieuwe ontwikkelingen te doen die de competitiviteit en betrouwbaarheid verbeteren. Tijdens het raceweekend in Abu Dhabi, de laatste race van het seizoen, zal McLaren-Honda dan ook heel wat nieuwe onderdelen testen die bedoeld zijn voor volgend seizoen.

“Ook al is het de laatste race van het seizoen, onze ontwikkelingen stoppen niet. We brengen nog steeds nieuwe onderdelen en ontwerpen mee voor de wagen en dat voor de laatste race,” aldus Eric Boullier, de racedirecteur van McLaren. “Onze ontwikkelingsafdeling is constant bezig en we hechten dan ook veel belang aan het bijleren tijdens iedere opportuniteit die zich voordoet.”

“De wagen van volgend jaar zal van al onze inspanningen van komend weekend profiteren. Het is dan ook essentieel dat we er tijdens de laatste sessies van het seizoen zoveel mogelijk uithalen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België