McLaren: “Testen van 2017-banden vormt een te grote afleiding”

04 augustus 2016 — Volgens het McLaren F1 team vormt het testen van de 2017-banden voor Pirelli een te grote afleiding, wat meteen ook de reden is dat McLaren niet is ingegaan op de uitnodiging van Pirelli om de banden te testen.


Naast Mercedes, Ferrari en Red Bull had Pirelli ook graag McLaren erbij gehad om de 2017-banden te testen. McLaren liet de Italiaanse bandenleverancier echter weten dat het niet op de uitnodiging wenste in te gaan.

Volgens racedirecteur Eric Boullier vormt het testen van de 2017-banden voor McLaren echter een te grote afleiding.

“Uiteindelijk moet je de afweging maken tussen de kosten en de afleiding die het bezorgt voor jouw middelen,” aldus Eric Boullier. “Gezien de situatie waarin we ons momenteel bevinden vonden we het beter om niet afgeleid te worden van onze werkzaamheden voor de nieuwe wagen en te testen voor Pirelli.”

“Je kan wat leren uit die tests maar de meeste data wordt gedeeld met al de teams die niet testen. We bevinden ons momenteel niet waar we ons moeten bevinden en daarom denk ik dat we ons beter focussen op het sneller maken van onze wagen,” besluit Boullier.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: PirelliMcLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België