“McLaren tot enkele seconden per ronde trager door probleem met hybride systeem”

06 oktober 2015 — Volgens Eric Boullier is de wagen van McLaren-Honda op sommige circuits tot twee seconden trager omwille van problemen die Honda ervaart met haar hybride systeem.


De hernieuwde samenwerking tussen McLaren en Honda verloopt dit seizoen teleurstellend. Volgens Eric Boullier, de racedirecteur bij McLaren, weet Honda waar de kern van het probleem zich bevindt en beschikken de Japanners ook over de nodige middelen om ze weg te werken.

Boullier heeft er dan ook alle vertrouwen in dat Honda een grote stap vooruit kan zetten tegen 2016. Dat zou uiteraard volgend seizoen de resultaten van McLaren-Honda als team ten goede moeten komen.

“Honda heeft niets verkeerd gedaan,” aldus Boullier tegenover Autosport. “Ze hebben een aantal jaar geleden besloten om terug in de F1 te stappen en vanaf nul te beginnen.”

“Het heeft de andere constructeurs meer dan drie jaar gekost om een deftig pakket te verkrijgen. Vorig jaar ondervonden Renault en Ferrari problemen en dit jaar ondervindt Renault nog steeds problemen.”

De kern van het probleem situeert zich volgens Boullier bij het hybride systeem van Honda. Dat is volgens Boullier nog niet ‘volwassen’ genoeg.

“Ze zijn er echter mee bezig en Honda beschikt over de middelen om het systeem grondig te verbeteren. Ze kunnen veel verwezenlijken, er is dus geen enkele reden waarom ze er niet in kunnen slagen.”

“Ze kunnen heel wat progressie boeken. Het hybride-probleem kost ons dit jaar niet slechts enkele tienden per ronde maar soms tot enkele seconden per ronde. Dat zegt volgens mij voldoende,” besluit Boullier.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België