McLaren: “Vandoorne begint te presteren zoals we van hem verwachten”

20 september 2017 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne finishte tijdens de GP van Singapore voor de tweede keer dit seizoen in de punten. Ook McLaren merkte dat Vandoorne een sterk raceweekend kende.


Het was afgelopen weekend de allereerste keer dat Vandoorne op het stratencircuit van Singapore reed. Onze landgenoot had op het circuit geen ervaring vanuit andere raceklassen waarin hij ooit reed maar dat weerhield hem er niet van om een ijzersterke prestatie neer te zetten en zijn beste raceresultaat ooit in de Formule 1 te laten noteren.

Met een zevende plaats dikte hij zijn puntentotaal meteen aan tot zeven dit seizoen, nog maar drie punten minder dan teamgenoot Fernando Alonso. Ook Eric Boullier van McLaren is het niet ontgaan dat Vandoorne een sterk raceweekend kende.

“Het is een beter raceweekend geweest voor ons maar het resultaat is een beetje bitterzoet, met slechts één wagen die de finish haalde,” aldus Eric Boullier tegenover ‘Motorsport.com. “Fernando maakte een fantastische start maar zo is het racen nu eenmaal.”

“Het was een goede race, goed voor de F1-fans. Een zevende en achtste plaats was op papier zeker mogelijk geweest. Stoffel finishte als zevende, hij won niet echt iets uit de mogelijkheden die er waren maar tegelijkertijd bracht hij de wagen aan de finish en behaalde hij punten.”

Boullier en McLaren waren tevreden over de prestatie van Vandoorne in Singapore, zeker gezien het gebrek aan ervaring op het stratencircuit. Bovendien waren ook de omstandigheden erg uitdagend.

“We zijn over het algemeen tevreden met zijn raceweekend want hij had nog nooit in Singapore geracet. Over het algemeen was zijn raceweekend echt wel goed. Ik was tevreden met zijn racesnelheid en over hoe hij is omgesprongen met de wisselende omstandigheden. Hij bevond zich steeds in een goed ritme.”

“Zijn vertrouwen neemt meer en meer toe en hij begint te presteren zoals wij van hem verwachten,” besluit Bouillier.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België