McLaren: “Vandoorne en Alonso mee verantwoordelijk voor ons succes”

02 juli 2019 — Volgens McLaren-teambaas Andreas Seidl heeft McLaren haar goede prestaties van dit jaar voor een groot stuk te danken aan Fernando Alonso en onze landgenoot Stoffel Vandoorne.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Stoffel Vandoorne (@svandoorne) op

Alonso en Vandoorne vormden vorig jaar het rijdersduo bij McLaren maar de wagen van vorig jaar was helemaal niet competitief genoeg. Uiteindelijk besloot Fernando Alonso om de Formule 1 vaarwel te zeggen en werd ook onze landgenoot Stoffel Vandoorne door McLaren vervangen.

Lando Norris en Carlos Sainz vormden het compleet nieuwe rijdersduo bij McLaren, zij moesten McLaren op het juiste pad brengen. Dat lijkt nu ook daadwerkelijk te lukken want McLaren behaalde dit seizoen al 52 punten en staat momenteel mooi vierde in het constructeurskampioenschap.

“Niemand had verwacht dat het team dat vorig jaar pas als negende wist te eindigen zo’n grote stap vooruit zou zetten,” aldus Seidl.

“Het toont gewoonweg dat heel wat dingen die vorig jaar gestart zijn nu beginnen te lonen.”

Seidl meent dat ook Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het succes dat McLaren momenteel boekt.

“Het team verrichte goed werk met deze wagen. Ook de rijders van vorig jaar, Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne, verdienen het nodige krediet hiervoor.”

“Zij hebben ons op de zwakke punten gewezen en gezegd op welk vlak onze wagen ontwikkeld moest worden. Nu is het ons doel om verder te gaan met deze ontwikkeling,” besloot de McLaren-teambaas.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België