McLaren vastberaden: “De problemen zullen overwonnen worden”

14 maart 2017 — McLaren en onze landgenoot Stoffel Vandoorne kenden twee moeilijke testweken. De nieuwe wagen viel meermaals stil door problemen met de Honda-motor maar McLaren-teambaas Eric Boullier is vastberaden: "De problemen zullen overwonnen worden."


Aan vastberadenheid zal het niet ontbreken, Eric Boullier blijft gemotiveerd en hoopt om samen met motorpartner Honda de problemen te overwinnen. En die problemen, die zijn op zijn minst ernstig te noemen.

De nieuwe wagen van McLaren, de MCL32, legde gecombineerd over de twee wintertests slechts 424 ronden af. Ter vergelijking, Mercedes en Ferrari reden respectievelijk 1096 en 953 ronden. Een wereld van verschil.

Oorzaak van de vele problemen is de Honda-motor. De krachtbron van de Japanners is niet betrouwbaar genoeg en bovendien ook nog eens niet krachtig genoeg. De topsnelheid van McLaren lag op de rechte stukken dan ook zo’n 25 tot 30 km/u trager dan de concurrentie. Niet alleen slecht voor de rondetijden maar ook omdat de nieuwe bolide dan niet tot het uiterste wordt gedreven, wat zeker en vast noodzakelijk is tijdens het testen. Het gedrag van een wagen is immers anders wanneer je tegen een hogere snelheid rijdt.

Geen ideale voorbereiding op het nieuwe seizoen voor McLaren, maar ook niet voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne, die binnen anderhalve week aan zijn eerste F1-seizoen begint. Bij McLaren blijven ze echter vastberaden, de problemen zullen overwonnen worden.

“Ook al kenden we enkele problemen tijdens de twee weken testen, we hebben heel wat geleerd over de nieuwe wagen. We kennen de problemen die we moeten aanpakken,” blikt Eric Boullier, de ‘Racing Director’ van McLaren, terug op de voorbije twee wintertests. “Om eerlijk te zijn, er zijn geen oplossingen die van de ene op de andere nacht bewerkstelligd kunnen worden. We zijn echter hoopvol dat McLaren en Honda in staat zijn om vooruitgang te boeken tijdens de twee weken voorafgaand aan de eerste race in Australië.”

Weg van de vele camera’s en perslui wordt er dan ook door het ganse team bijzonder hard gewerkt.

“Iedereen binnen het team werkt onvermoeibaar om ons vooruitgang te laten boeken, dag per dag. Ik ben enorm trots en apprecieer al het harde werk en de toewijding die binnen het team wordt getoond. Het was geen makkelijke testperiode voor ons. We zijn echter gemotiveerder dan ooit tevoren om het tij te doen keren en de oplossingen te vinden die ons opnieuw in de richting moeten krijgen die we willen uitgaan,” besluit Boullier.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België