McLaren verliest sponsor Tag Heuer aan Red Bull

17 november 2015 — McLaren-Honda verliest eind dit seizoen sponsor Tag Heuer. Het Zwitserse horlogemerk stapt over van McLaren naar Red Bull.


Het is opvallend dat er een einde komt aan de sponsorovereenkomst tussen Tag Heuer en McLaren. Eerder dit jaar vierden ze nog hun 30-jarige samenwerking. McLaren verliest door haar tegenvallende resultaten opnieuw een sponsor, al wil Tag Heuer dat niet zo gezegd hebben.

“Ja, we hebben net een overeenkomst ondertekend met het Red Bull Racing F1-team voor volgend seizoen,” zei Jean-Claude Biver, de CEO van Tag Heuer, tegenover het Zwitserse magazine L’Hebdo. “Het is een jong en dynamisch bedrijf dat ook hongerig is naar succes, en dat past perfect bij de strategie van Tag Heuer.

Eerder ondervond McLaren al moeilijkheden om een titelsponsor te vinden. Die heeft het team tot op vandaag nog steeds niet en het ziet er dus naar uit dat het geleidelijk aan ook meer en meer moeite heeft om haar huidige sponsors te behouden, laat staan nieuwe sponsors aan te trekken.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België