McLaren: “Verloren kilometers inhalen was onze topprioriteit”

04 maart 2018 — McLaren-teambaas Eric Boullier was een tevreden man nadat hij Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso op donderdag samen 161 ronden had zien afleggen met de MCL33.


We zagen McLaren een wat aarzelende start nemen aan het begin van de eerste testweek in Barcelona. Het slechte weer was er voor iedereen maar technische problemen zorgden er op maandag en dinsdag voor dat de nieuwe bolide veel tijd in de pitbox doorbracht.

Donderdag was echter een productieve dag voor de renstal uit Woking. Stoffel Vandoorne klokte de tweede tijd en maalde in de voormiddag 110 ronden af alvorens het stuur aan zijn teamgenoot Alonso door te geven, die op zijn beurt nog 51 ronden toevoegde en strandde op een vijfde plaats.

De data die vergaard werden zijn belangrijk met het oog op volgende testweek. Teambaas Eric Boullier wil dan graag in staat zijn om een volledige raceafstand te simuleren om zo met een gerust hart richting Australië te vertrekken voor de eerste race van het seizoen.

“Vandaag hebben we de hele dag gereden met een hoge betrouwbaarheid en dat is positief om deze week mee af te sluiten,” aldus Boullier afgelopen donderdag. “De eerste twee dagen kampten we met een paar kleine problemen die er toch voor gezorgd hebben dat we enorm veel tijd verloren. Gisteren strooide het weer roet in het eten voor iedereen maar vandaag vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats.”

“Ik ben blij dat we vandaag een volledig testprogramma hebben kunnen afwerken, dat heeft ons flink wat data en feedback vanuit de fabriek opgeleverd. Het interesseert ons niet om de ‘wereldkampioenen van de wintertesten’ te zijn, het belangrijkste is kilometers afleggen en data verzamelen en daar zijn we vandaag goed in geslaagd.”

“De verloren kilometers inhalen was onze topprioriteit om zo terug op schema te geraken. Nu kunnen we alle data die we verzamelden groeperen en ons programma voor volgende week uittekenen. Nu hebben we het initiële testprogramma afgewerkt en volgende week zullen we ons toespitsen om een raceafstand af te leggen en pitstops te oefenen, want dat laatste en ons nieuwe materiaal zullen onze sleutel tot succes zijn dit jaar,” besluit de Fransman.

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België