McLaren verontschuldigt zich bij Button: “We hebben het verknoeid”

26 september 2015 — Het team van McLaren-Honda heeft zich na afloop van de kwalificatie verontschuldigd bij Jenson Button omdat ze hem de baan hebben opgestuurd met een foute motorafstelling.


De Honda-motor is al niet competitief en als je team je dan ook nog eens met een verkeerde motorafstelling de baan opstuurt tijdens de kwalificatie dan mag je een goed resultaat helemaal vergeten. Het overkwam Jenson Button, die door de verkeerde motorafstelling niet over het volledige vermogen van zijn Honda-motor beschikte.

“Ze hebben me niet verteld welke motorinstelling ik moest gebruiken bij het begin van mijn rondje. Dat gebeurt normaal bij het begin van iedere kwalificatieronde maar deze keer vergaten ze het mij te vertellen,” aldus Button. “Ik gebruikte de motorafstelling die ik normaal gebruik en zat halverwege de ronde door mijn extra motorkracht. Tijdens de tweede helft van mijn ronde kon ik dus geen extra motorkracht aanspreken. We mogen geen kleine fouten zoals deze maken, we hebben ergere zaken waarover we ons zorgen moeten maken.”

Button werd vervolgens ook nog eens gehinderd door de gele vlag die werd veroorzaakt door Max Verstappen. Button moest uiteindelijk tevreden zijn met de zestiende tijd.

Racedirecteur Eric Boullier excuseerde zich alvast in naam van het team bij Jenson Button.

“Ik moet me namens het team bij Jenson excuseren. We hebben voor de kwalificatie procedures vastgelegd en we hebben die niet gevolgd. Hij moet zich echt gefrustreerd voelen omdat hij zijn eerste run niet kon benutten. Vervolgens kon hij door de gele vlag ook zijn tweede run niet afwerken. Gele vlaggen horen er nu eenmaal bij in de motorsport maar we moeten onze procedures beter opvolgen,” aldus Boullier.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België