“McLaren verwacht geen betrouwbaarheidsproblemen met Renault”

20 januari 2018 — Bij McLaren verwachten ze dat de samenwerking met Renault een heel stuk beter zal verlopen dan de samenwerking met Honda.


We blikken even terug naar iets minder dan een jaar geleden. McLaren had met veel trots haar nieuwe F1-bolide voorgesteld en onze landgenoot Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso stonden met een brede glimlach naast de MCL32. Het was echter een glimlach die snel zou verdwijnen.

De Honda-motor in de McLaren zorgde opnieuw voor heel wat problemen. Naast het feit dat de motor niet krachtig genoeg was werd McLaren geconfronteerd met het feit dat de Honda-motor helemaal niet betrouwbaar was.

Zowel tijdens de wintertests alsook tijdens de eerste races van het seizoen moesten Alonso en Vandoorne meermaals hun bolide met motorproblemen aan de kant zetten. Het droomhuwelijk tussen McLaren en Honda spatte uit elkaar en McLaren maakte de overstap naar motoren van Renault.

Op 23 februari zal opnieuw het doek van een nieuwe McLaren F1-bolide gaan en opnieuw zullen Alonso en Vandoorne met een brede lach naast de bolide staan, al zal er volgens Eric Boullier wel een wezenlijk verschil met vorig jaar zijn: de betrouwbaarheidsproblemen zouden volgens Boullier tot het verleden moeten behoren.

Renault werd nochtans ook zelf het voorbije seizoen meermaals geconfronteerd met problemen met haar motor, getuige de vele opgaves die Verstappen en Ricciardo bij Red Bull lieten noteren? Boullier verwacht echter dat Renault die problemen heeft verholpen.

Renault heeft de noodzakelijke maatregelen genomen en heel wat progressie geboekt,” aldus Boullier tegenover het Franse ‘Auto-Hebdo’.

Ook McLaren zelf heeft de voorbije weken alles in het werk gesteld om zoveel mogelijk progressie te boeken.

“De medewerkers hebben vrijwillig tijdens de feestdagen gewerkt,” blikt Boullier terug op de voorbije periode. Iedereen heeft het nieuws omtrent de overstap naar Renault positief opgevat en we werken al perfect met hen samen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België