“McLaren voert maximale druk uit op Honda”

07 maart 2017 — Volgens Eric Boullier van McLaren voert McLaren maximale druk uit op Honda om de prestaties te verbeteren.


“Maximaal,” antwoordt Eric Boullier op de vraag hoe groot de druk op Honda is om te verbeteren. “We zitten overduidelijk in de Formule 1. We racen en moeten zien te presteren. De druk is dan ook enorm groot. We zetten maximale druk op al onze relaties met Honda en zij doen hetzelfde binnen Honda. We kunnen ons niet veroorloven om nog een stap verkeerd te zetten. Wij moeten eveneens een zo goed mogelijke wagen proberen te voorzien, dit werkt langs beide kanten.”

Het feit dat ze de wagen niet op maximale kracht kunnen laten rijden heeft volgens Eric Boullier heel wat gevolgen voor de uiteindelijke performance.

“Het beïnvloedt de ontwikkeling van onze wagen,” aldus Boullier. “Indien je niet snel genoeg rijdt, dan krijg je niet de juiste energie in de banden, krijg je niet de juiste belasting van de remmen of de wagen. Er zijn heel wat gevolgen wanneer je zo’n 15 tot 18 km/u trager rijdt op het rechte stuk.”

McLaren moest vandaag de motor van Stoffel Vandoorne zijn McLaren opnieuw wisselen nadat er een elektrisch probleem was vastgesteld. Het was al de vijfde motorwissel in vijf dagen tijd.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België