logo
 

McLaren nog niet in gesprek met Stoffel Vandoorne

03 juni 2016 — Volgens Eric Boullier, racedirecteur bij het McLaren F1 team, voert het team momenteel nog geen gesprekken over de rijdersbezetting in 2017. Uitspraken van onze landgenoot Stoffel Vandoorne over interesse van andere teams doen de druk op McLaren echter opvoeren, al houdt Boullier die boot wel af.


Eind dit seizoen loopt het contract van Jenson Button bij het McLaren-Honda F1 team af, wat al maandenlang tot speculaties leidt over de Brit zijn toekomst in de Formule 1. Ook de voorbije twee seizoenen zat Button in een gelijkaardige situatie. Ook toen liep zijn contract telkens af en werd het in extremis telkens met een jaar verlengd.

Daar waar Button de voorbije twee seizoenen telkens onze landgenoot Stoffel Vandoorne en Kevin Magnussen kon afhouden van het innemen van zijn racezitje lijkt dat dit jaar veel moeilijker te worden.

Vandoorne maakt al enkele jaren deel uit van het talentenprogramma van McLaren dat uiteindelijk een racezitje in de Formule 1 als doel heeft, liefst bij McLaren zelf uiteraard. McLaren beseft al langer dat het met Vandoorne een toptalent en dus ook ‘goud’ in handen heeft. Eind 2015 opteerde McLaren er echter voor om Button alsnog een jaar te laten racen. De jarenlange ervaring van Button speelde daarbij een belangrijke rol. Die ervaring moest McLaren-Honda helpen bij het verbeteren van de wagen en de motor, zeker wat de betrouwbaarheid en de competitiviteit betreft.

Wat 2017 betreft wordt het echter veel moeilijker. Vandoorne wil in 2017 absoluut een racezitje in de Formule 1 en het liefst bij McLaren. Met zijn geslaagd F1-debuut in Bahrein, als vervanger van de geblesseerde Alonso, gaf Vandoorne al meteen een stevig visitekaartje af. Vandoorne reed een ijzersterke race en finishte meteen in de punten, wat er meteen ook voor zorgde dat heel wat andere teams plots belangstelling in onze landgenoot toonden.

Vandoorne wil het liefst voor McLaren-Honda racen in 2017 en met de belangstelling van de andere teams voert hij ondertussen ook de druk op McLaren op. Zo bevestigde Vandoorne onlangs dat er inderdaad heel wat andere teams interesse in hem tonen. Een indirecte boodschap aan McLaren dat de renstal hem niet voor het derde jaar op rij mag passeren bij het toekennen van het tweede racezitje. Ook McLaren beseft dit, al voert het wel nog geen gesprekken met haar rijders.

“Nee, er wordt absoluut nog niet gesproken met de rijders,” laat Eric Boullier weten, de racedirecteur bij McLaren-Honda. “Het is te vroeg in het seizoen en het zou binnen het team voor te veel afleiding zorgen.”

Fernando Alonso stapte in 2015 over naar McLaren en zijn contract loopt eind 2017 af. Voorlopig blijft het dus afwachten wie de Spanjaard zijn teamgenoot tijdens dat jaar wordt.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Stoffel VandoorneMcLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België